Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόου τόνισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Νωρίτερα η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να πάρει δραστικά μέτρα για τον κορονοϊό σημειώνοντας πως παρά την πανδημία για την ώρα δεν προβλέπεται κάποια τροποποίηση αναφορά με την ημερομηνία έναρξης των αγώνων (24 Ιουλίου).

«Δεν πρέπει να πάρουμε κάποια βιαστική απόφαση από την στιγμή που ακόμη έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας. Ωστόσο αν χρειαστεί να γίνουν σε άλλη ημερομηνία θα πρέπει να το κάνουμε. Τα πάντα είναι πιθανά», τόνισε ο Κόου συμπληρώνοντας:

«Τα γεγονότα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και δεν είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουμε τώρα. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Δεν θα είναι εύκολο να μεταθέσουμε τους αγώνες από μια χρονιά σε άλλη. Θα ήταν γελοίο να πούμε κάτι τώρα, ή να αποκλείσουμε κάτι όλα. Ο όλος ο κόσμος θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Δεν διαφέρουμε από άλλους τομείς».