Ο Τζον Όμπι Μίκελ βρίσκεται στην Αγγλία και στην οικογένεια του, έχοντας αφήσει πίσω του την περιπέτεια του στην Τουρκία και την Τραμπζονσπόρ, όπου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε καμία περίπτωση.

Ο Νιγηριανός έχοντας επιστρέψει στην οικογένεια του στην Αγγλία, είπε για την περιπέτεια του στη Τουρκία, όταν εξέφρασε την άποψη του ότι κακώς συνεχίζεται το πρωτάθλημα:

«Ήταν πολύ δυσαρεστημένοι στην ομάδα. Συναντήθηκα με τον πρόεδρο ο οποίος μου είπε να κατεβάσω το ποστ. Του είπα ότι αυτό δεν θα γίνει. Αυτή ήταν η άποψη μου, έτσι νιώθω. Ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο, υπάρχει ελευθερία του λόγου. Μπορώ να εκφράσω την άποψη μου. Ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα αλλά κατάλαβα ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από το ποδόσφαιρο. Θέλω να βοηθήσω όπως μπορώ για να κερδίσουμε τον κορωνοϊό. Δεν ένιωθα καλά να παίζω ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Στην Τραμπζονσπόρ απλά δεν τους ένοιαζε το θέμα» ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα ξαναγυρνούσε στην ομάδα και την Τουρκία: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπαίξω εκεί».

Ο Όμπι Μίκελ αναφέρθηκε και στην οικογένεια του λέγοντας ότι έπρεπε να επιστρέψει στην Αγγλία, καθώς κάθε μέρα του τηλεφωνούσαν και του έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν έναν άνθρωπο στον δρόμο.