Ο Κώστας Τσιμίκας αποτελεί ένα από τα πια καυτά ονόματα για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα στην Ευρώπη, με τους επίδοξους μνηστήρες να πληθύνονται μέρα με την μέρα.

Ιταλία και Αγγλία φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή οι πιθανότεροι επόμενοι προορισμοί του Κώστα Τσιμίκα, αν φυσικά ο Ολυμπιακός αποφασίσει να τον παραχωρήσει. Μέχρι χθες, οι αναφορές που έκαναν λόγο για το εντονότερο ενδιαφέρον ομάδα για τον παίκτη, αφορούσαν κυρίως στη Νάπολι, ενώ φυσικά στο κόλπο φέρεται να είναι και η Ίντερ.

Από Αγγλία μεριά δε, Τότεναμ, Άρσεναλ και Γουλβς είχαν την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσουν φέτος στην Ευρώπη, ωστόσο το νέο ενδιαφέρον που φαίνεται να προκύπτει, έρχεται από τη Λέστερ. Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας Leicester Live, η οποία «βλέπει» στο πρόσωπο του διεθνούς μπακ που άρεσε πολύ φυσικά στα δύο ματς με την Άρσεναλ, τον αντικαταστάτη του Μπεν Τσίλβελ, ο οποίος αναμένεται να μετακινηθεί στην Τσέλσι. Οι Άγγλοι αναφέρουν επίσης ότι ο παίκτης δεν θα κοστίσει λιγότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ.