Ο ΕΣΑΚΕ κάλεσε τις ομάδες σε τηλεδιάσκεψη (23/3, 16:00) και όλα τα σημάδια δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά.

Την ώρα που η χώρα τίθεται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Basket League οδηγείται προς οριστικό «λουκέτο». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ κάλεσε τους παράγοντες των 14 ομάδων σε τηλεδιάσκεψη αύριο (23/3) στις 16:00 και στο τραπέζι θα πέσει το «δυνατό» σενάριο της διακοπής του πρωταθλήματος.

Και λέμε δυνατό γιατί οι συνθήκες και η συνολική κατάσταση καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την ολοκλήρωση της λίγκας. Όλες οι ενδείξεις και τα στοιχεία δείχνουν λήξη, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ήδη επικίνδυνα.

Για παράδειγμα: Βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου. Με την λογική ότι η κανονικότητα στον αθλητισμό και στη χώρα μας θα επιστρέψει στα μέσα Μαίου, καταλαβαίνει κανείς πως μεσολαβεί ένα εντελώς άδειο δίμηνο για τους αθλητές, που δεν έχουν αγώνες, προπονήσεις ή χώρο (εκτός σπιτιού) για να δουλέψουν ατομικά.

Επιπρόσθετα, από την αρχή της σεζόν είχε οριοθετηθεί η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης της αγωνιστικής χρονιάς, με την λογική ότι θα υπάρξει προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο θα λάβει μέρος η Εθνική. Βέβαια, κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά από σήμερα αν θα διεξαχθεί και αυτό, αλλά η ουσία είναι ότι τα… κουκιά δεν βγαίνουν.

Έτσι, η αυριανή (23/3) τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει ουσιαστικά με την συζήτηση για οριστική αναβολή και την τροποποίηση της προκήρυξης του ΕΣΑΚΕ, ενώ στην ημερήσια διάταξη θα βρεθούν οι έκτακτες ρυθμίσεις, οι οικονομικές επιπτώσεις και το ζήτημα των χορηγών, είτε αυτό αφορά έσοδα για τους συλλόγους, είτε έξοδα, που «μεταφράζονται» σε πληρωμές για τους παίκτες και τα επιτελεία.

Πρέπει να σημειωθεί πως κάθε κουβέντα θα γίνει σε συνεννόηση με την Πολιτεία και την ΕΟΚ, όμως σε κάθε περίπτωση το συμβούλιο είναι αρκετά κρίσιμο και μπορούμε να περιμένουμε σημαντικές αποφάσεις. Για την ώρα πάντως, είναι απίθανο κάθε ενδεχόμενο περά από αυτό της οριστικής διακοπής της Basket League.