Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, ο Νόβακ Τζόκοβιτς καλεί τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και εξηγεί πώς ανοίγεται μπροστά μας ένας μεγάλος δρόμος ευκαιριών.

Καταλήγει, μάλιστα, με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα: «Θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο:

«Προσεύχομαι για την υγεία όλων σας. Μακάρι ο Θεός να θεραπεύσει κάθε αρρώστια σας, σωματική, διανοητική ή πνευματική. Μακάρι να σας δώσει υγεία, ενέργεια και χαρά σήμερα. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, στέλνω στήριξη και προσευχές. Σας παρακαλώ μείνετε σε καραντίνα σπίτια σας και βοηθήστε τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή για την υγεία όλων μας. Χρειάζονται αυτή την βοήθεια. Ας μην τους είμαστε ακόμη ένα βάρος σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Όλα είναι θέμα αντίληψης. Ζούμε μια γρήγορη σύγχρονη ζωή, πάντα σε κίνηση. Σπάνια δεν κάνουμε τίποτε και απλά σκεφτόμαστε τις ζωές μας. Εθιστήκαμε στην ιδέα του ότι πρέπει πάντα να βρισκόμαστε κάπου αλλού και να κάνουμε κάτι παραγωγικό. Κι εγώ ζω με αυτό.

Θέλω να είμαι παραγωγικός και ενεργός, αλλά σε αρμονία με την εσωτερική μου γαλήνη. Δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς, αν δεν είναι ο κόσμος μας υγιής. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί. Ας προσπαθήσουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μας στο σπίτι, να απολαύσουμε τα μικρά πράγματα στη ζωή. Ας προσπαθήσουμε να γελάσουμε, να αγαπήσουμε και να αφιερώσουμε χρόνο στον εσωτερικό μας κόσμο. Προσευχηθείτε, σκεφτείτε, τρέψτε τους εαυτούς σας υγιεινά, παίξτε μουσική, τραγουδήστε, χορέψτε, διαβάστε, γράψτε, γυμναστείτε, κοιμηθείτε καλά, προπονείστε το μυαλό σας και σκεφτείτε θετικά. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να τα κάνετε όλα αυτά.

Με το να καθίσουμε σπίτια μας, όχι μόνο θα βοηθήσουμε στην όσο το δυνατόν πιο αργή εξάπλωση του ιού, αλλά θα δώσουμε μια ευκαιρία στους εαυτούς μας να αντιμετωπίσουμε ορισμένα συναισθήματα μέσα μας και να δουλέψουμε στο υποσυνείδητό μας, κάτι το οποίο αγνοούσαμε να κάνουμε πριν. Πρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας και να αναγεννήσουμε κάθε επίπεδο του εαυτού μας. Μόνο έτσι θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την Μητέρα Γη να θεραπευτεί συντομότερα. Είμαστε όλοι ΕΝΑ. Όλοι ζούμε στον ίδιο κόσμο. Σας παρακαλώ, συμπεριφερθείτε στους ανθρώπους και στη φύση όπως θα συμπεριφερόσασταν στους εαυτούς σας. Ο Θεός να σας έχει καλά. Θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ. Είμαι σίγουρος».