Όπως διαβάσατε και νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είχαν έλθει σε συμφωνία για την αναβολή των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων του Τόκιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συμφωνήθηκε οι αγώνες να αναβληθούν όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021.

Τονίζεται μάλιστα ότι η αναβολή γίνεται για να διαφυλαχθεί η υγεία των αθλητών αλλά και όλων των εμπλεκόμενων μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Θυμίζουμε ότι την αναβολή είχαν ζητήσει δεκάδες Ολυμπιακές επιτροπές ανά τον κόσμο.

Δεν έλειψαν μάλιστα και χώρες που ανακοίνωσαν ότι δε θα στείλουν αποστολές στο Τόκιο αν η ΔΟΕ δεν ανέβαλε τους αγώνες. Ο Καναδάς, η Αυστραλία αλλά και Πολωνία είχαν βγάλει σχετικές ανακοινώσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναβολή ήταν αίτημα και των αθλητών που με μηνύματά του στα κοινωνικά δίκτυα ζητούσαν από τη ΔΟΕ να πάρει μία απόφαση για να προστατεύσει την υγεία τους.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία ενώ οι αγώνες θα διατηρήσουν το όνομα «Τόκιο 2020» παρά την αναβολή. Σημειώνεται ότι οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από μία περίπου εβδομάδα είχε ανακοινωθεί και η αναβολή του Euro.