Η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των ΠΑΕ, όπως ανακοινώθηκαν από την πολιτεία στο πρόγραμμα Διαύγεια, διευκολύνει σημαντικά τον Παναθηναϊκό σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία.

Η ρευστή κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχει «παγώσει» τα πάντα και στο ποδόσφαιρο, με την οικονομική προέκταση της υπάρχουσας κατάστασης να επιφέρει αυτονόητα έντονη ανησυχία σε όλους τους συλλόγους.

Περαιτέρω έσοδα δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν μέχρι το τέλος της σεζόν στις ομάδες, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί το προσεχές διάστημα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Σημαντική ανάσα ενόψει της επικείμενης οικονομικής ασφυξίας των ΠΑΕ αποτελεί η απόφαση της πολιτείας για αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων τους, όπως ανακοινώθηκε από την πολιτεία στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Οι ελληνικές ΠΑΕ δύναται να πληρώνουν σε τρεις μήνες από σήμερα την εφορία και ειδικά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντική εξέλιξη μια και το «τριφύλλι» δεν έχει μόνο την υποχρέωση των υπαρχόντων παικτών αλλά και αρκετές ρυθμισμένες/διακανονισμένες οφειλές από το παρελθόν, που είναι υποχρεωμένο να τηρεί.

Ενδεχόμενο πρόβλημα μπορεί να προκληθεί στα μέσα του καλοκαιριού εάν προστεθούν οι δόσεις που θα έχουν «παγώσει» με τις αμέσως επόμενες, αν και η λογική υπαγορεύει ότι θα πάνε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις τρεις μήνες πίσω.