Το συμβούλιο του βρετανικού major συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα για την διεξαγωγή ή μη του τουρνουά του Wimbledon.

Όπως αναφέρει επίσημη ενημέρωση της η διοργάνωση, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το συμβούλιο. Οι αρμόδιοι είναι σε διαρκή επαφή με τις ενώσεις, την ATP, τη WTA, την παγκόσμια ομοσπονδία αλλά και τα άλλα Grand Slam προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη της διοργάνωσης λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις περιοχές που πλήττεται από την εξάπλωση του ιού και αναμένεται ραγδαία αύξηση των αριθμών τις επόμενες μέρες. Με δεδομένο ότι οι ετοιμασίες για το θρυλικό major πρέπει να ξεκινήσουν τέλη Απριλιου, η απόφαση πρέπει να παρθεί άμεσα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δύσκολο είναι να γίνουν οι αγώνες σε άλλη περίοδο λόγω της συγκεκριμένης επιφανείας.

Οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακύρωσής της, χωρίς όμως να αποκλείεται να ξεκινήσει κανονικά στις 29 Ιουνίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου ίσως ευνοεί κάποια μετάθεση στην ημερομηνία έναρξης αφού θα υπάρχει κενό.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες το Roland Garros ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται. Το γαλλικό major θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μία εβδομάδα μετά από το US Open, σε μία απόφαση που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις.