Σε μια ειλικρινέστατη παραδοχή προχώρησε ο Μάνουελ Νόιερ, καθώς δήλωσε πως οι όλοι οι ποδοσφαιριστές ανήκουν στην κοινωνική ελίτ και θα πρέπει να αποδεχθούν την μείωση των αποδοχών τους, λόγω της οικονομικής κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Όπως έγινε γνωστό η Μπάγερν προτείνει περικοπή στις αποδοχές που φτάνει το 20% ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που προκαλεί στον σύλλογο η διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο αρχηγός των Βαυαρών υποστηρίζει αυτή την κίνηση τονίζοντας ότι έτσι κι αλλιώς οι ποδοσφαιριστές ανήκουν σε μια ελίτ και θα πρέπει τώρα να κάνουν αυτή την υποχώρηση.

«Οι ποδοσφαιριστές ανήκουμε σε μια κατηγορία εξαιρετικά προνομιούχα και επομένως θα πρέπει να δεχθούμε την μείωση του μισθού μας αν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Η Μπάγερν έχει περίπου 1.000 υπαλλήλους και υπάρχουν αρκετοί ακόμα που δουλεύουν κοντά στον σύλλογο. Θέλουμε να τους βοηθήσουμε και να τους δώσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας σε αυτή την αβεβαιότητα που υπάρχει» είπε σχετικά ο Νόιερ.