Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2021 έχει βάλει ως στόχο ο Ράιαν Λόχτι.

Ο Αμερικανός κολυμβητής που ήταν στην σκιά του υπεραθλητή Μάικλ Φελπς κυνηγά την συμμετοχή για πέμπτη φορά σε διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων. Η ηλικία του είναι σχεδόν απαγορευτική αφού στις 3 Αυγούστου 2021 θα κλείσει τα 37, ωστόσο δεν τον πτοεί αυτό το γεγονός.

«Είμαι λίγο θυμωμένος γιατί προπονούμουν και αισθανόμουν καλά. Αυτοί οι αγώνες θα ήταν οι πιο σημαντικοί στην καριέρα μου λόγω όσων συνέβησαν στο παρελθόν μου (σ.σ ο Λόχτι έχει τιμωρηθεί για υπόθεση ντόπινγκ). Αλλά όλο αυτό είναι πάνω από τους αθλητές, επηρεάζει όλον τον κόσμο αυτή την στιγμή. Βλέπω ένα εμπόδιο στον δρόμο μου αλλά θα έχω έναν ακόμη χρόνο να προετοιμαστώ. Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο» σημείωσε ο Λόχτι για την αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων.

Τον προηγούμενο Αύγουστο ο Λόχτι κατέλαβε την πρώτη θέση στα 200 μέτρα σε όλα τα στυλ στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ αποδεικνύοντας ότι είναι ικανός να κυνηγήσει την Ολυμπιακή πρόκριση. Ο Λόχτι έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων 12 Ολυμπιακά μετάλλια, έξι εκ των οποίων χρυσά. Έχει στην κατοχή του ακόμη 27 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 18 εκ των οποίων είναι χρυσά.