H UEFA φαίνεται πως επιθυμεί οπωσδήποτε την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο Champions League και έχει (τουλάχιστον) έναν πολύ σοβαρό λόγο.

Πριν από μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή του τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσής της, όπως και του Γιουρόπα Λιγκ, που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 30 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Ωστόσο, η UEFA δεν ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για τον τελικό του Champions League καθώς ακόμα όλα είναι στον… αέρα με δεδομένο πως ο κορωνοϊός εξακολουθεί να παρουσιάζει έξαρση στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η καταλανική εφημερίδα «Sport», η UEFA επιθυμεί να ολοκληρωθεί η σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ο πιο σοβαρός λόγος για να γίνει αυτό είναι οικονομικός.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα βάλει στα ταμεία της ποσό που αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αν γίνει ολόκληρη η σεζόν στο Champions League. Είναι χρήματα τα οποία έχει απόλυτη ανάγκη, καθώς τα περισσότερα θα μείνουν στα ταμεία της, και δεν δείχνει διάθεση να τα… θυσιάσει.

Από το συγκεκριμένο ποσό η UEFA έχει πάρει μόνο 570 εκατομμύρια ευρώ, καθώς το Champions League σταμάτησε στη φάση των «16».