Παρά τις δεδομένες απώλειες που θα υπάρξουν, ο Ολυμπιακός δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη… μετά κορωνοϊού εποχή.

Οικονομικό πλήγμα από το «πάγωμα» της αγωνιστικής δράσης ελέω κορωνοϊού θα υπάρξει για όλες τις ομάδες κι αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Για άλλους λιγότερο κι άλλους περισσότερο.

Στον Ολυμπιακό ωστόσο τα πολύ μεγάλα έσοδα που έχει το κλαμπ, τα οποία κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη, του δίνουν το δικαίωμα να κάνει τα σχέδιά του χωρίς ιδιαίτερο… άγχος για την επόμενη μέρα. Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων της ΠΑΕ ετησίως κυμαίνεται περί τα 60 εκατ. ευρώ (στην τελευταία χρήση ήταν λίγο πάνω από τα 55 εκατ. ευρώ), όπως σημειώνει η «Live Sport» και μόνο από την UEFA εισπράττει τα 2/3 αυτών.

Συγκεκριμένα το «πακέτο» αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, έχοντας ήδη λάβει τα 30 από αυτά κι απομένει η τελευταία δόση του Ιουνίου. Ακόμη κι αν υπάρξει όμως οποιοδήποτε «ψαλίδι» από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, υπάρχουν επίσης τα έσοδα από τηλεοπτικό συμβόλαιο και διάφορες χορηγίες, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το όποιο πρόβλημα.

Εάν παρά ταύτα παρουσιαστεί κάποιο έλλειμμα, οι Πειραιώτες μπορούν να προχωρήσουν και σε κάποια πώληση ποδοσφαιριστή, από τους αρκετούς που βρίσκονται στη «βιτρίνα» τους και κοστολογούνται με περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.