Το δικό του λιθαράκι στην συλλογική προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού, έβαλε ο Νεϊμάρ, με τον Βραζιλιάνο να επιθυμεί η δωρεά του να παραμείνει ανώνυμη , μέχρι που αυτή αποκαλύφθηκε από Βραζιλιάνο δημοσιογράφο.

Ο Neymar αποκαλύφθηκε ως ο ανώνυμος δωρητής των 5 εκατ. ρεάλ Βραζιλίας, περίπου 900 χιλ. ευρώ, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν μοίρασε τη δωρεά του μεταξύ της ανθρωπιστικής οργάνωσης UNICEF και ενός ταμείου αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε στη χώρα του.

Την αποκάλυψη έκανε Βραζιλιάνος δημοσιογράφος στην εκπομπή Fofocalizando.

«Έκανε αυτή τη δωρεά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Μέρος της ήταν για την UNICEF και για το ταμείο αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε από καλλιτέχνες. Προτίμησε να μην αποκαλύψει δημοσίως, έτσι το λέμε σε όλους, γιατί μπορεί να του τραβήξουμε το αυτί, όμως το λέμε και όταν κάποιος άνθρωπος κάνει κάτι ωραίο.

Έχουμε αυτήν την πληροφορία, σας την μετέφερα. Πιστεύουμε πραγματικά ότι είναι μια πολύ καλή, πολύ θετική στάση και αυτή που χρησιμεύει ως κίνητρο για άλλους αθλητές, για άλλες προσωπικότητες», ανέφερε ο Κρις Φλόρες.