Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τοποθετήθηκε δημόσια για τις επαφές της Euroleague – παικτών για τους μισθούς και τόνισε μεταξύ άλλων πως το οικονομικό “βάρος” θα πρέπει να μοιραστεί για το καλό όλων των πλευρών. To… έξτρα 15% και ο ρόλος του BAT.

Η βασική συζήτηση επικεντρώνεται στο ύψος των περικοπών στους μισθούς των παικτών και η εκτίμηση έκανε λόγο για πρόταση «ψαλιδιού» 30% από την πλευρά της Euroleague.

O Μίσκο Ραζνάτοβιτς πήρε επίσημη θέση για τις συνομιλίες και στάθηκε ουσιαστικά στην μεριά των παικτών, τονίζοντας σε πρώτη φάση πως η οικονομική ζημιά λόγω της έξαρσης του Covid-19 πρέπει να μοιραστεί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συνεργασία διακόπτεται για λόγους ανωτέρας βίας, όμως δεν υπάρχει επίσης διαφωνία για το γεγονός πως δεν υπάρχει σχετικός όρος στα συμβόλαια των παικτών», αναφέρει σε πρώτη φάση ο Ραζνάτοβιτς, που τονίζει επίσης πως οι διαφορές πρέπει να λυθούν με βάση τους νόμους και το Δίκαιο, που επιβάλλει την τοποθέτηση της ισότητας και της δικαιοσύνης σε πρώτο πλάνο.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό όμως; Όπως αναφέρει το αφεντικό της BeoBasket, οι παίκτες έχουν πάρει ήδη εφτά μισθούς, που αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής αμοιβής. Στο «τραπέζι» λοιπόν βρίσκεται το υπόλοιπο 30%, δηλαδή οι τρεις μισθοί που υπολέιπονται.

Ο Ραζνάτοβιτς τονίζει πως η πρόθεση της Euroleague για «ψαλίδι» 30% δεν έχει λογική και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού αυτό σημαίνει πως οι παίκτες δεν θα κερδίσουν τίποτα και θα κλείσουν την σεζόν χωρίς καμία περαιτέρω αμοιβή.

«Το βάρος πέφτει έτσι στους παίκτες, που δεν έχουν άλλο εισόδημα», σημειώνεται στο κείμενο, το οποίο κάνει αναφορά σε νόμους και δεδικασμένα του BAT, όπως η υπόθεση 0529/14 εναντίον της Champville από τον Λίβανο. Η συγκεκριμένη ομάδα έχασε εκεί και η τελική ετυμηγορία ανέφερε πως το δίκαιο είναι να μοιραστεί την οικονομική ζημιά με τους παίκτες.

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως όλες οι υποθέσεις που θα καταλήξουν στο BAT θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα», τονίζει επιπλέον ο Ραζνάτοβιτς, που καταλήγει λέγοντας πως η καλύτερη λύση για την διαφωνία στην Euroleague θα ήταν η πληρωμή 1,5 μισθού ακόμα στους παίκτες, που θα ανέβαζε την συνολική αμοιβή τους στο 85% του deal τους με τους συλλόγους τους.