Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, θεωρεί ότι η Formula 1 θα επιβιώσει με ευκολία από την κρίση του κορονοϊού παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί έως και σήμερα.

Οι αγώνες της Formula 1 έχουν καθυστερήσει να εκκινήσουν για το 2020, όπως συμβαίνει και με όλα τα αθλητικά πρωταθλήματα, σχεδόν σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα οικονομικά προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν, πολλές ομάδες της F1 έκοψαν μισθούς και άλλες τόσες θα το κάνουν στην πορεία, ενώ στο MotoGP, η Dorna ήδη είπε ότι θα ενισχύσει οικονομικά τις ομάδες για να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα και χρεοκοπίες. Ο Κρίστιαν Χόρνερ από την άλλη, επικεφαλής της Red Bull στην ομάδα της F1, έχει τη δική του άποψη.

«Η Liberty Media έχει βαθιές τσέπες»
«Η Formula 1 είναι μια πολύ ισχυρή επιχείρηση, δεν θα την αγγίξει καν. Θα επιβιώσει. Το αν θα επιβιώσει η κάθε ομάδα είναι μια άλλη υπόθεση και αποτελεί ευθύνη των επικεφαλής των ομάδων. Πρέπει να δράσουν σωστά και να κάνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι και οι δέκα ομάδες θα καταφέρουν να βγουν από την κρίση. Για παράδειγμα, το 2008 είχαμε πάρα πολλές διαφορές, ακόμη αγωνιζόμασταν, υπήρχε καλεντάρι, υπήρχαν events. Μπορούσες να δεις το ζήτημα πιο καθαρά, τώρα είμαστε πιο… τυφλοί. Πότε θα ξεκινήσουμε ξανά τους αγώνες; Αυτό είναι άλλο σενάριο» είπε ο Χόρνερ στο BBC.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όλες οι ομάδες έχουν αντιδράσει υπεύθυνα. Προφανώς και κάποιες ομάδες είναι πιο εκτεθειμένες από άλλες, ειδικά οι μικρότερες και είναι πολύ σημαντικό ότι προσπαθούμε τα μέγιστα για να προστατέψουμε την κοινότητα της Formula 1. Για να είμαι ειλικρινής, το θέμα με τη Liberty είναι λίγο μπερδεμένο. Έχουν όμως και βαθιές τσέπες. Και πάντα προβλέπουν για αυτό. Θεωρώ ότι θα κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ θα συνεχίσει κανονικά, χωρίς προβλήματα από την κρίση που διανύουμε».