Η σεζόν στο ΝΒΑ παραμένει στον αέρα, καθώς ο κορωνοϊός «θερίζει» πλέον και στις ΗΠΑ. Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υπάρξει οριστική απόφαση για την τύχη της περιόδου πριν την 1η Μαΐου, στην καλύτερη περίπτωση.

«Θα πρέπει να αποδεχτούμε πως τουλάχιστον για τον μήνα του Απριλίου δεν θα είμαστε σε θέση να πάρουμε οριστικές αποφάσεις. Κι αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα το κάνουμε την 1η Μαΐου. Μέσα στη λίγκα αλλά και σε συζητήσεις με τις ομάδες και τους παίκτες εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια επανέναρξης της σεζόν, αλλά ειλικρινά είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε σε τι θέση θα είμαστε σε λίγες εβδομάδες. Σε έναν τέλειο κόσμο, το ΝΒΑ θα συνέχιζε κανονικά με τα εναπομείναντα ματς της κανονικής περιόδου και κατόπιν τους τελικούς, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει για το πώς μπορεί να είναι το πρόγραμμα αν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα», τόνισε.

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το ΝΒΑ για πολύ κόσμο, αλλά βάζουμε πάνω από όλα την υγεία και την ασφάλεια όλων και ταυτόχρονα εξετάζουμε πώς υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα ξαναβάλουμε τους παίκτες μας στο παρκέ», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ της λίγκας και της ένωσης παικτών για το αν μπορεί να δώσει λύση ένα τεστ για κορωνοϊό που θα παράγει πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Μια τέτοια προοπτική θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την επιστροφή του ΝΒΑ στην κανονικότητα, καθώς με μια εξέταση αίματος από δάχτυλο του χεριού θα ήταν δυνατό να γνωρίζει κάποιος μέσα σε 5 με 13 λεπτά αν είναι φορέας του κορωνοϊού.