Ο ατζέντης του Αλεξέι Σβεντ, Όμπραντ Φίμιτς, αποκάλυψε πως τρεις ομάδες της Euroleague έχουν εκδηλώσει ήδη έντονο ενδιαφέρον για τον Ρώσο star.

Ο ηγέτης της Χίμκι βρίσκεται στο τελευταίο έτος του πλουσιοπάροχου συμβολαίου του με τη ρωσική ομάδα κι αρκετά έχουν αρχίσει να ακούγονται για το μέλλον του. Πριν από τη διακοπή της τρέχουσας σεζόν, μάλιστα, ο 31χρονος έμοιαζε να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ωριμότητα από ποτέ.

Ο ατζέντης του παίκτη μίλησε στην «Izvestia» και τον δημοσιογράφο Τιμούρ Γκανέεφ σχετικά με το… καυτό θέμα κι έκανε αποκαλύψεις: «Για μένα, ο Σβεντ είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη κι αυτή ήταν η κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Έχουμε κάνει κάποιες αρχικές συζητήσεις με την Χίμκι για την επέκταση του συμβολαίου του και θα τις συνεχίσουμε όταν ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον της Euroleague φέτος. Έχει έντονο ενδιαφέρον από τρεις ομάδες της Euroleague, που μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις. Σίγουρα, όμως, θα ακούσουμε την πρόταση της νυν ομάδας του, όπου νιώθει άνετα και είναι ο αγαπημένος του κοινού».

Μάλιστα, έγινε αναφορά και στο σενάριο επιστροφής του στο ΝΒΑ: «Κάθε χρόνο υπάρχει ενδιαφέρον κι από ομάδες του ΝΒΑ. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο αυτό».