Σε live που έκανε μέσω του instagram ο Ρονάλντο συμμετείχε ο Τζιάνι Ινφαντίνο τονίζοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί προτεραιότητα το ποδόσφαιρο, ενώ ακόμα πεθαίνουν άνθρωποι από τον κορωνοϊό.

Στην συζήτηση που έκανε με το «φαινόμενο» ο πρόεδρος της FIFA ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μπει σε ρίσκο η υγεία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι προτεραιότητα η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

«Το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα, δεν πρέπει να πιέζουμε κανέναν. Όσο υπάρχει ρίσκο δεν θα παίζουμε και αν πρέπει να περιμένουμε, θα περιμένουμε για μία, δύο ή τρεις εβδομάδες.

Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, άνθρωποι που πεθαίνουν. Και βλέπουμε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Στην Ιταλία τα νούμερα δείχνουν να πέφτουν, πήραν τα σωστά μέτρα. Οι γιατροί είναι πραγματικοί ήρωες, είναι σαν ένας πόλεμος.

Θέλουμε να επιστρέψουμε και να παίξουμε, να δούμε ποδόσφαιρο, αλλά τώρα η προτεραιότητα είναι η υγεία. Για πρώτη φορά στην ιστορία, το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα. Στενάχωρο, αλλά έτσι είναι. Όσον αφορά το καλεντάρι; Καλή ερώτηση. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τις ζωές των ανθρώπων για έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θα παίξουμε όταν μπορούμε, ίσως τον Ιούλιο, ίσως τον Αύγουστο» ανέφερε ο Ινφαντίνο.