Η Σταντάρ Λιέγης απέτυχε να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της από την αρμόδια επιτροπή της βελγικής ομοσπονδίας και πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Η διοίκηση με μήνυμα της στους παίκτες τους διαβεβαίωσε πως θα λυθεί το θέμα, αλλά οι παίκτες ανησυχούν και αρκετοί σκέφτονται να ζητήσουν μεταγραφή.

Μεταξύ αυτών και ο Κύπριος διεθνής αμυντικός, Κωνσταντίνος Λαΐφης, ο οποίος μεταγράφηκε στην ομάδα της Λιέγης από τον Ολυμπιακό: «Μιλήσαμε με την ομάδα και μας καθησύχασαν ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα και θα πάρουν την άδεια. Δεν ξέρω τώρα, θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει όρος, όπως και σε άλλους παίκτες, να μείνω ελεύθερος αν υποβιβαστεί η ομάδα. Δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά μακάρι να έρθει μία πρόταση, θα το ήθελα. Είμαι στην κατάλληλη ηλικία για να κάνω το βήμα για ένα καλύτερο πρωτάθλημα» τόνισε ο Κύπριος άσος.

Pρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις τους έχουν και οι Οστάνδη, Μουσκρόν, ενώ τέσσερις σύλλογοι της Β’ Κατηγορίας (Λόκερεν, Ρούζελαρ, Βιτρόν και Λομέλ) δεν έχουν επαρκή στοιχεία για να εξασφαλίσουν τις άδειες συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα και οδεύουν επίσης για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.