Ο Κώστας Τσιμίκας έχει γίνει μήλος της έριδος για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες με πρωταγωνίστριες αυτή τη στιγμή να είναι οι Νάπολι και Ίντερ.

Ωστόσο εκτός από τις δύο αυτές ομάδες ενδιαφέρον για τον παίκτη των «ερυθρολεύκων» υπάρχει και από συλλόγους της Αγγλίας. Ένας εξ αυτών φαίνεται πως είναι η Λίβερπουλ, η οποία εξετάζει την περίπτωση 24χρονου άσου εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο τεχνικός της περσινή πρωταθλήτριας Ευρώπης Γιούργκεν Κλοπ, μαζί με το τμήμα σκάουτινγκ των «κόκκινων» έβαλε τον παίκτη στο μάτι έπειτα από τις εμφανίσεις που αυτός έκανε στα δύο παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Άρσεναλ.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η πρωτοπόρος της Πρέμιερ Λιγκ επιβεβαίωσε την άποψη που είχε για τον παίκτη, μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Γουλβς.

Ο λόγος που ο Τσιμίκας έχει μπει στο στόχαστρο της Λίβερπουλ δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα αναζητά παίκτη που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτσον στην θέση του αριστερού μπακ.

Ο Σκωτσέζος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια τόσο του πρωταθλήματος, όσο και της Ευρώπης έχει αρχίσει να εμφανίζει πτώση στην απόδοσή του το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που όπως ήταν φυσικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους των «κόκκινων».

Στα θετικά για τον Τσιμίκα είναι το γεγονός, ότι ο ίδιος κατάφερε να ανταποκριθεί και στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει τις τελευταίες δύο σεζόν ο Ολυμπιακός, απέναντι σε αγγλικές ομάδες.

Παράλληλα εκτός από την Λίβερπουλ, η οποία τον παρακολουθεί από κοντά το όνομα του έχει ακουστεί ακόμα για Τότεναμ, Άρσεναλ, Λέστερ κ.α.

Ωστόσο όσον αφορά την ομάδα του Κλοπ πρόκειται για μια ομάδα, η οποία έχει την ευχέρεια μεταξύ άλλων να δώσει στον Ολυμπιακό ένα ποσό της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να κάνει δικό της τον παίκτη, την ίδια στιγμή που οι περισσότερες ομάδες της Ιταλίας δυσκολεύονται να δώσουν τόσα χρήματα.