ATP και WTA έχουν αποφασίσει επισήμως αναστολή μέχρι και τις 12 Ιουλίου, ωστόσο στον αέρα είναι και όλες οι υπόλοιπες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Ήδη η πρώτη ακύρωση ήρθε από τον Καναδά, καθώς δεν θα διεξαχθεί το γυναικείο τουρνουά του Rogers Cup στο Μόντρεαλ, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως το ραντεβού μετατίθεται για το 2021, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι θα ακυρωθεί και το ανδρικό τουρνουά του Τορόντο. Και αυτό διότι κάθε χρόνο τα δύο events διεξάγονται αντίστοιχα και εναλλάξ σε Μόντρεαλ και Τορόντο.

Αν, λοιπόν, όντως το γυναικείο γίνει στο Μόντρεαλ του χρόνου, η λογική λέει ότι και το ανδρικό θα αναβληθεί και θα γίνει τη νέα σεζόν στο Τορόντο.

Βέβαια, ο «πονοκέφαλος» δεν τελειώνει εδώ για ATP και WTA, καθώς διεξάγονται… ένα σωρό τουρνουά Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι να φτάσουμε στο US Open στις 31/8.

Τελική απόφαση για το τι θα γίνει θα έχει ληφθεί μέχρι την 1η Ιουνίου, αλλά τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ, όπου μεταφέρεται το tour στο τέλος Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί προς το παρόν σκοπεύουν να προχωρήσουν κανονικά με το US Open, αν και τα τελευταία νέα από τη Νέα Υόρκη ίσως τους κάνουν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους…