Η Κατερίνα Στεφανίδη, εξέφρασε την έκπληξη της στο άκουσμα πως οι Έλληνες πειθαρχούν στα υποχρεωτικά μέτρα της κυβέρνησης, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα. Ο γνωστός δημοσιογράφος όμως πιάστηκε μάλλον αδιάβαστος αφού ρώτησε την Κατερίνα Στεφανίδη για τη ζωή της στην Αμερική για να εισπράξει την απάντηση από την Ολυμπιονίκη.

«Δε ζω στην Αμερική. Τα έχω πει 50 φορές αυτά, ακόμα τα ίδια λέτε. Ζω έξι μήνες στην Ελλάδα, έξι μήνες στην Αμερική. Είχαμε έρθει αρχές Μαρτίου στην Ελλάδα για τη λαμπαδηδρομία που έγινε στα μέσα Μαρτίου. Ήταν να φύγουμε τέλος Μαρτίου αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχουν πτήσεις καταλήξαμε να μείνουμε εδώ» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κορυφαία αθλήτρια κατέθεσε μία διαφορετική άποψη ως προς την πειθαρχία των Ελλήνων. Αφού επεσήμανε ότι το σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα περί πειθαρχίας την έκανε να γελάει, εξήγησε ότι τις πρώτες μέρες όταν οι ειδικοί τόνιζαν ότι έπρεπε να κάτσουμε σπίτι, οι παραλίες, οι πλατείες και τα πάρκα ήταν γεμάτα κόσμο.

«Με κάνει λίγο να γελάω που το λέτε αυτό (σ.σ για την πειθαρχία των Ελλήνων)γιατί τις πρώτες δύο εβδομάδες, όταν ξεκίνησε, όχι η αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν μας έλεγαν μείνετε σπίτι σας μην βγαίνετε έξω το μόνο που έβλεπες στα κανάλια ήταν κόσμος στις παραλίες και σε πλατείες και σε πάρκα. Οπότε με κάνει λίγο να γελάω αυτό που λέτε το πόσο πειθαρχημένοι είμαστε. Στην πορεία πειθαρχήσαμε όπως νομίζω και στις περισσότερες χώρες με βάση τα μέτρα που πάρθηκαν. Έγινε καλή δουλειά στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι δεν είμαστε κάποιο μεγάλο αεροπορικό «λιμάνι» που να περνάει πάρα πολύς κόσμος. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτό σε ότι έχει να κάνει με τον ιό. Βλέπουμε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τα τεράστια αεροδρόμια να υποφέρουν πολύ παραπάνω» σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.