Ο Ιταλός κόουτς Αντρέα Τρινκιέρι είχε καθίσει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket του 2013, αλλά δυστυχώς δεν είχε καταφέρει να οδηγήσει την Ελλάδα σε κάποια επιτυχία.

Σε συνέντευξή του στο Cantieri Aperti 365, ανέφερε σχετικά με την εμπειρία του στη χώρα μας: «Ήταν μία περίπλοκη κατάσταση μπορώ να πω, αλλά θα ήθελα να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία. Ήταν σε πολύ πρώιμη φάση της καριέρας μου. Πάντως, είναι πολύ δύσκολο να προπονείς μία Εθνική ομάδα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό που έχουν συνηθίσει να κάνουμε».

Ο Τρινκιέρι σχολίασε φυσικά και το πώς βιώνει την κατάσταση στην τωρινή του ομάδα την Παρτιζάν και είπε χαρακτηριστικά: «Το να πάρω αυτή τη δουλειά έμοιαζε με τρέλα, αλλά το να δουλεύεις σε μία τόσο ξεχωριστή και ιστορική ομάδα αξίζει όσο… χίλια συμβόλαια. Ήταν η στιγμή να αναλάβω μια τέτοια δουλειά, ώστε να διαπιστώσω πώς έχει λειτουργήσει όλη η προϋπηρεσία μου.

Δουλεύουμε σε ένα ιστορικό γήπεδο, έρχονται και μας βλέπουν κάποιες φορές ο Ντανίλοβιτς, ο Ντίβατς, ο Πάσπαλιε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα το ότι κάθομαι σε έναν πάγκο που καθόταν κάποτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς».