Ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης θυμήθηκαν την συνάντηση της Εθνικής με το North Carolina και αποθέωσαν τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο «MJ» είναι το πρόσωπο των ημερών λόγω του «The Last Dance» και οι δύο θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ μίλησαν στα «Νέα» για την συνάντησή τους με τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών πίσω στο 1983, όταν η Εθνική αντιμετώπισε το North Carolina.

«Ήταν απλά φοβερός. Απίστευτος. Είχε τρομερά αθλητικά προσόντα και μου έκανε εντύπωση. Αν και ήταν είκοσι χρονών, έπαιζε πολύ έξυπνα, σοβαρά και με μεγάλη ωριμότητα. Διέθετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ήταν μπολιασμένος με την νοοτροπία του νικητή και έγινε αυτός που έγινε. Φαινόταν χαρισματικός, αλλά το ταλέντο δεν φτάνει για να γίνει κάποιος πολύ σπουδαίος. Χρειάζεται να έχει και τύχη, να μην πάθει σοβαρούς τραυματισμούς, να βρεθεί στην κατάλληλη ομάδα και το σωστό περιβάλλον», ανέφερε αρχικά ο Γκάλης, προτού προσθέσει:

«Πηδούσε ψηλά, δημιουργούσε και τελείωνε φάσεις, είχε μεγάλη γκάμα στο σκοράρισμα και επίσης ήταν σπουδαίος αμυντικός. Εγώ στέκομαι περισσότερο στην ταπεινότητα και στη σοβαρότητα που είχε δείξει σε εκείνο το ματς. Δεν ήταν επιδειξιομανής και… καραγκιοζάκος».

Για τα κοινά τους σημεία, ο Έλληνας Hall Of Famer ανέφερε: «Πιστεύω ότι μοιάζαμε σε δύο σημεία στον τρόπο που παίζαμε. Το ένα είναι ότι μπορούσαμε να βάλουμε καλάθι όπως θέλαμε και όποιος και αν βρισκόταν απέναντί μας. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ένστικτο της στιγμής, διότι όταν παίρναμε την μπάλα δεν είχαμε σχεδιάσει πώς θα τελειώναμε την φάση και λειτουργούσαμε με το ένστικτο, αποφασίζοντας τι θα κάνουμε στον αέρα! Αυτο δεν το μαθαίνεις, είτε το έχεις εκ γενετής, είτε όχι»

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: «Ήταν σκέτος αίλουρος. Σπανίως ένας παίκτης συνδυάζει σε τέτοιο βαθμό την αθλητικότητα, το νεύρο, την δύναμη και την τεχνική. Μπορούσε να κάνει τα πάντα και ο τρόπος που σούταρε ήταν μοναδικός. Συν τοις άλλοις δεν έπαιζε ατομικά, αλλά φρόντιζε να αναδεικνύει το ταλέντο του και τα χαρίσματά του μέσα από την ομάδα».

Επίσης, ο θρύλος της Εθνικής θυμήθηκε και μία φάση που είχε… τσαμπουκά με τον Τζόρνταν, λέγοντας: «Συνέβη πάνω στη φάση και την ένταση της στιγμής. Δεν είπαμε λόγια, αλλά τζαρτζαριστήκαμε για τα καλά. Δεν θα τον χτυπούσα, εννοείται, απλώς ήθελα, όπως πάντα, να του δείξω ότι δεν δειλιάζω και ότι δεν υποχωρώ».