Ο πρώην παίκτης της Πόρτο, Ντερλέι, μίλησε για τον επαναληπτικό του 2003 κόντρα στον Παναθηναϊκό στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και έδειξε η εμπειρία να του έχει μείνει αξέχαστη.

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς για την Πόρτο. Ο Ντερλέι ήταν καθοριστικός στη νίκη των Πορτογάλων στον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό στην παράταση, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 2003.

Μιλώντας στο Porto TV, ο Ντερλέι θυμήθηκε εκείνο το παιχνίδι και… έσταξε μέλι για τη Λεωφόρο ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για ένα γήπεδο διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Φτάσαμε στο γήπεδο και αρχίσαμε να βλέπουμε συρματοπλέγματα. Έμοιαζε με φυλακή. Πολύ διαφορετικό από οποιοδήποτε γήπεδο ποδοσφαίρου. Ήταν ένα εχθρικό περιβάλλον εκ μέρους των Ελλήνων. Αλλά δεν υπήρξε ποτέ έλλειψη σεβασμού. Στην πραγματικότητα, μας φέρονταν πολύ καλά εκεί. Και παίξαμε πολύ καλά, η ομάδα ήταν φανταστική. Παίξαμε πολύ καλά, λίγες ομάδες έπαιξαν έτσι στην Ευρώπη».