Με προσωπική του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό ότι παραιτείται από το Working Group εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Στην προσωπική δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει πως η αίτηση προς την ΕΠΟ για την αλλαγή των ποινών Αδειοδότησης υποβλήθηκε μόλις χθες (28/4), υπογραμμίζοντας ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Working Group δεν λύθηκε, ούτε έγινε προσπάθεια να λυθεί με αποτελεσματικό τρόπο έστω και ένα θέμα.

Αναλυτικά η προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

«Μετά την σημερινή εξευτελιστική συμπεριφορά των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ προς την Super League και την ανύπαρκτη αντίδραση του προέδρου της Super League Μηνά Λυσάνδρου, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ανέχομαι Βρακάδες, Θωμαϊδιδες, Βακάληδες και Αντωνίου, αλλά και οι υπόλοιποι, με πρώτον τον Γραμμένο, που δεν έχουν βάλει στο ποδόσφαιρο ούτε ένα ευρώ και ζουν από εμάς, για πρώτη φορά στην ιστορία της Super League να αγνοούν τις αποφάσεις της και να ψηφίζουν, επιδεικνύοντας συγχρόνως όπως πληροφορήθηκα ιδιαίτερα υποτιμητική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους μας, αντίθετα για θέματα τα οποία αφορούν αποκλειστικά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ως πρώτη αντίδραση μου ανακοινώνω την παραίτηση μου από το Working Group, αφού άλλωστε καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του δεν λύσαμε ,ούτε προσπαθήσαμε να λύσουμε, με αποτελεσματικό τρόπο έστω και ένα θέμα, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου η αίτηση προς την ΕΠΟ για την αλλαγή των ποινών της Αδειοδότησης, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ δεν απασχολεί την ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί θα λάβει ευρωπαϊκή αδειοδότηση, υπεβλήθηκε μόλις χθες.

Ο κ. Λυσάνδρου θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν εξελέγη στην προεδρία της Super League, παρά το ότι δεν είναι ιδιοκτήτης, για να χτιστεί παραγοντική καριέρα στην ΕΠΟ, αλλά για να εξυπηρέτησει τα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ημών των ιδιοκτητών της Super League, που χρηματοδοτούμε την ΕΠΟ με 10,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

ΥΓ. Έμαθα ότι μέχρι και ο Λεουτσάκος αγνόησε την απόφαση της Super League και κανείς δεν ντράπηκε να σηκωθεί να φύγει.

Θα τα πούμε στη αναδιάθρωση».