Το εγκώμιο του Λούκα Ντόντσιτς “έπλεξε” ο πρώην συμπαίκτης του Αντρές Νοτσιόνι, μιλώντας για την μπασκετική εξέλιξη του νεαρού ταλέντου.

Ένας από τους συμπαίκτες του Ντόντσιτς στην Ρεάλ Μαδρίτης που τον είδαν να κάνει το ντεμπούτο του στις 30 Απριλίου του 2015 ο Αντρές Νοτσιόνι, μίλησε για εκείνον στο Basquet Plus και τον αποθέωσε για την μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και την μπασκετική του εξέλιξη.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Αυτό που κατάφερε σε πέντε χρόνια ο Λούκα είναι ιστορικό και είναι κάτι που θα μείνει στις μνήμες των ανθρώπων για πολλά χρόνια γιατί σε νεαρή ηλικία κατέκτησε το βραβείο του MVP της regular season στην Ευρωλίγκα και του MVP σε Final Four και έγινε νεαρός σταρ του NBA.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών δείχνει πολύ έμπειρος και σου αφήνει την εντύπωση ότι ελέγχει το παιχνίδι στο NBA με τον ίδιο τρόπο που το έκανε στην Ευρωλίγκα με την Ρεάλ Μαδρίτης όταν βρισκόταν στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι κάτι που το βλέπεις κάθε μέρα.

Το πιο σημαντικό που κατάφερε ο Λούκα σε πέντε χρόνια στην Ευρώπη είναι ότι από υπόσχεση έγινε… πραγματικότητα πολύ γρήγορα και η αλήθεια είναι ότι το κατόρθωμα του σε μόλις πέντε χρόνια είναι τρελό.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην αποτυπώνεται πλήρως η δουλειά του στα αποτελέσματα, αλλά μόνο στην στατιστική και πιστεύω ότι είναι από τις πιο εκρηκτικές και εντυπωσιακές εμφανίσεις κάποιου σε ολόκληρη την ιστορία του μπάσκετ της FIBA”.