Παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Ερυθρού Αστέρα, υποβλήθηκαν την Πέμπτη (7/5) σε τεστ για τον κορωνοϊό, πριν την προγραμματισμένη επιστροφή τους στις προπονήσεις, την ερχόμενη Δευτέρα (11/5).

Σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα, οι «ερυθρόλευκοι» θα ξεκινήσουν προπονήσεις σε ανοικτό χώρο την ερχόμενη Δευτέρα (11/5), ενώ τόνισε πως από την καθημερινή επικοινωνία που έχει με τους παίκτες, έχει καταλάβει πως όλοι θέλουν να παίξουν φέτος.

«Ήταν λογικό να υποβληθούμε πρώτα στο τεστ, για να σιγουρευτούμε ότι όλα είναι καλά. Αυτό, είναι ένα είδος ξεκινήματος, αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι η συνέχεια. Δεν έχουμε ακόμη την άδεια να προπονηθούμε στο κλειστό και δεν ξέρουμε εάν οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν», δήλωσε αρχικά ο Ντράγκαν Σάκοτα στο «Tanjug» και πρόσθεσε:

«Θεωρητικά, αυτή την περίοδο η ομάδα θα έδινε τους πιο κρίσιμους αγώνες της. Τώρα, πάμε πάλι από την αρχή. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, αλλά ξέρω ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να συνεχιστούν οι διοργανώσεις. Ωστόσο, δεν είναι στο χέρι μας και θα δούμε τι θα γίνει και για τις δύο (σ.σ. Αδριατική λίγκα και Ευρωλίγκα) στις 24 Μαΐου».

Για αν είναι σε επαφή με τους Μπάρον, Μπράουν και Πάντερ: «Οι Αμερικανοί μας έχουν θέσεις-κλειδιά στην ομάδα. Θα δούμε τι θα γίνει με την επιστροφή τους και πως θα μπουν στην καραντίνα. Κανείς δεν έχει παρόμοια εμπειρία, αλλά θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε καλή κατάσταση το συντομότερο δυνατό».