Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, ο Κουάι Λέοναρντ ευστόχησε στο πιο κρίσιμο buzzer beater της καριέρας του, καθώς άνοιξε τον δρόμο για να βρεθούν οι Ράπτορς στην κορυφή του ΝΒΑ!

Συγκεκριμένα ήταν ο 7ος ημιτελικός της δραματικής σειράς με τους Φιλαντέλφεια 76ers στο Τορόντο. Το σκορ στο 90-90 και μόλις 04.2” για το τέλος του ματς.

Η τελευταία κατοχή στους γηπεδούχους Ράπτορς. Ο Μαρκ Γκασόλ στην επαναφορά. Η μπάλας φτάνει στα χέρια του Λέοναρντ. Με μια ντρίπλα περνάει από τον Σίμονς, ο Εμπίντ τον μαρκάρει και με ένα πολύ δύσκολο σουτ από την γωνία έστειλε τη μπάλα… βασανιστικά στο καλάθι των 76ers ύστερα από τέσσερις αναπηδήσεις! Αυτό ήταν! Νίκη του Τορόντο με 92-90 και δραματική πρόκριση στους τελικούς Ανατολής με 4-3 νίκες!

Αν μη τι άλλο ήταν το σουτ που έμελλε να γράψει την ιστορία του περσινού πρωταθλήματος καθώς άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση του τίτλου! Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί στους τελικούς της Ανατολής, ενώ στους τελικούς του ΝΒΑ οι Ράπτορς εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των Ουόριορς και πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Κι όλα αυτά ξεκίνησαν από εκείνο το σουτ της 12ης Μαΐου 2019…