Μία ασυνήθιστη σκέψη, για τα δεδομένα του παγκόσμιου μπάσκετ, κάνει η ACB που εξετάζει το ενδεχόμενο να μην περιλαμβάνει πλέι οφ η επόμενη σεζόν.

Όλοι οι φίλοι του μπάσκετ έχουν συνηθίσει τις σεζόν να ολοκληρώνονται με πλέι οφ, ύστερα από το φινάλε της κανονικής περιόδου των διοργανώσεων, και μέσω αυτών να κρίνεται τελικά ο πρωταθλητής.

Τα νέα δεδομένα του κορωνοϊού ίσως επιφέρουν μία τεράστια αλλαγή στο πρωτάθλημα της ACB. Ρεπορτάζ της AS αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι της λίγκας κάνουν σκέψεις κι έθεσαν προς συζήτηση το σενάριο το επόμενο πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στο φινάλε της regular season και χωρίς αγώνες πλέι οφ.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι του χρόνου θα υπάρχουν 20 ομάδες στην λίγκα, καθώς φέτος δεν θα υποβιβαστεί καμία, και τα χρονικά περιθώρια θα είναι στενά, αφού υπάρχει και Προολυμπιακό τουρνουά τον Ιούνιο του 2021.

Η κατάργηση των πλέι οφ δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιη, αλλά αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται από τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής για την επόμενη μέρα.