Ο Δήμαρχος της Λουμπλιάνα, Ζόραν Γιάνκοβιτς, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την υποψηφιότητα της σλοβενικής πρωτεύουσας για τη φιλοξενία του υπολοίπου της EuroLeague.

Η κλεψύδρα αδειάζει σιγά σιγά για την EuroLeague, προκειμένου να παρθεί απόφαση για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Τζόρντι Μπερτομέου έχει ορίσει την 24η Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία για τις ανακοινώσεις (είτε για οριστική διακοπή είτε για συνέχεια), την ώρα που οι… ενδιαφερόμενοι για την ανάληψη του υπολοίπου της EuroLeague αυξάνονται.

Η Λουμπλιάνα μπήκε τελευταία στην κούρσα της διεκδίκησης, με τον Δήμαρχο της σλοβενικής πρωτεύουσας να μιλάει για πρώτη φορά για το θέμα. Ο Ζόραν Γιάνκοβιτς μίλησε στη “Dnevnik” για το πλάνο της πόλης και τον σχεδιασμό, που έχει την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

“Διάβασα στις εφημερίδες πριν από δέκα μέρες για την υποψηφιότητα του Κάουνας, της Κολωνίας, της Αθήνας και του Βελιγραδίου για το υπόλοιπο της EuroLeague. Μίλησα με τους συνεργάτες μου και μέσα σε τέσσερις μέρες φτιάξαμε το πλάνο, το οποίο θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό. Σε συνομιλία που είχα με τον Υπουργό Υποδομών και τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας, πήρα τις διαβεβαιώσεις ότι το αεροδρόμιο θα ανοίξει μέσα στην εβδομάδα. Ο Υπουργός Οικονομικών με διαβεβαίωσε ότι θα έχουμε την πλήρη υποστήριξή του για το θέμα” ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Ο Τζόρντι Μπερτομέου αγαπάει την Λιουμπλιάνα. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει, αλλά δεν χρειάζεται να περάσει από τεστ η πόλη, γιατί την έχει επισκεφτεί και την ξέρει καλά. Η παρουσίαση αφορά τους υπόλοιπους συνεργάτες του. Θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε”.