Η πανδημία του κορωνοϊού έχει τρελάνει τους πάντες και φαίνεται πως στο μπάσκετ, επικρατεί ένα χάος άνευ προηγουμένου. Δεν το λέω απαραίτητα για κακό, καθώς η παραφιλολογία έχει ξεφύγει και κάθε μέρα, παρατηρούμε να γίνεται το έλα να δεις.

Σήμερα θ’ασχοληθούμε με τον Ολυμπιακό και για το πως πορεύεται στο μεταγραφικό παζάρι, μέχρι τώρα. Εδώ να ξεκαθαρίσω πως όλοι κολυμπάμε σ’αχαρτογράφητα νερά και δεν υπάρχει τίποτα ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Οι Πειραιώτες έχουν αφήσει πίσω την οικονομική τους αδυναμία και την ερχόμενη σεζόν, ότι και να γίνει θα εμφανιστούν πιο ισχυροί και πιστέψτε με και πιο επικοινωνιακοί. Σας το είχα γράψει τον περασμένο Ιανουάριο πως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ξεπέρασαν τα οικογενειακά τους προβλήματα και η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν θέμα χρόνου.

Πάμε τώρα στα πιο πιπεράτα θέματα, που είναι τα μεταγραφικά. Ο Ολυμπιακός για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, ένας είναι ο μεγάλος του στόχος. Όλη η προσοχή έχει πέσει στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος κατά 90% θα εγκαταλείψει τη Φενερμπαχτσέ και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επιθυμούν διακαώς να φέρουν στον Πειραιά, ένα παιδί που αγαπάει τον σύλλογο. Η πρόταση προς τον Έλληνα γκαρντ προ κορωνοϊού λέγεται πως ήταν περίπου στα 6.8 εκατ. για τρία χρόνια. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω στο ακέραιο, καθώς αυτές οι διευρενητικές επαφές, δεν θα γίνουν γνωστές ποτέ. Τώρα μετά την πανδημία αν θ’αλλάξει κάτι στο οικονομικό, δεν το ξέρω. Αν θέλετε πάντως να σας μιλήσω, θα υποστηρίξω πως ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να φέρει στο λιμάνι του Πειραιά, έναν από τους κορυφαίους κοντούς της Euroleague. Ίσως μάλιστα και να είναι φαβορί, όμως κανένα σενάριο δεν είναι απίθανο. Μέχρι να πέσει υπογραφή, όλα μπορούν να συμβούν.

Βέβαια κρατείστε αυτό. Δεν αποκλείω κρούση στον Σλούκα να κάνει είτε η Μπαρτσελόνα (αποχώρηση Ντιλέινι), είτε η Ρεάλ Μαδρίτης (άγνωστο τι θα συμβεί με τον Καμπάτσο) και να του προσφέρουν ένα καράβι λεφτά. Για να μην αρχίσετε να κράζετε οι φίλοι του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας κι φυσικά πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά. Το ίδιο κάνουμε όλοι στις δουλειές μας. Στα 30 του ο διεθνής γκαρντ αν νιώσει πως ένας σύλλογος τον σεβαστεί και του δώσει το ρόλο που επιθυμεί, τότε θα πει το ναι. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι μετά τον Γιώργο Μπαρτζώκα, θέλουν να κάνουν ξανά ερυθρόλευκο τον Σλούκα και είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν. Ενδιαφέρον για τον Νικ Καλάθη δεν υπάρχει, αφού σας έγραψα πιο πάνω ποιος είναι ο στόχος του συλλόγου.

Η διοίκηση σε συνεργασία με τον coach B θέλει και κάτι καλύτερο στη θέση τέσσερα από τον άοσμο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνομίλησε με τον Άντονι Γκιλ (τον έφερε το 2018 τη Χίμκι), ώστε να συνεργαστούν εκ νέου, αυτή τη φορά στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός φόργουορντ εμφανίστηκε θετικός, όμως έκανε γνωστό πως καλοβλέπει και το ΝΒΑ. Η στασιμότητα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ δεν τον βοηθάει κι είναι βέβαιο πως θα υπάρχει κι άλλη επικοινωνία με την ελληνική ομάδα. Τι ωραίο δίδυμο μπορεί να κάνει με τον Πρίντεζη…

ΥΓ. Η Euroleague χρωστάει χρήματα στις ομάδες από τα τηλεοπτικά και τις χορηγικές συμφωνίες, αλλά δεν μιλάει κανείς.. Αποθεματικό δεν υπάρχει; Άκρα του τάφου σιωπή…

ΥΓ2. Μα καλά είναι δυνατόν να λείπει ο Σλούκας από την κορυφαία ομάδα της δεκαετίας; Με τι κριτήρια ψηφίζουν κάποιοι, αδυνατώ να καταλάβω…