Ο Εργκίν Αταμάν άσκησε κριτική στην απόφαση της τουρκικής Ομοσπονδίας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα.

Η πανδημία και η έξαρση των κρουσμάτων στην Τουρκία έφερε διακοπή του πρωταθλήματος με… παύλα, χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμό.

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στο DHA και στάθηκε… απέναντι στην απόφαση της Ομοσπονδίας, λέγοντας: «Η απόφαση της Ομοσπονδίας να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη χώρα μας και να κηρύξει άκυρη τη σεζόν ήταν βιαστική. Δεν δούλεψαν πάνω σε κάποιο πλάνο. Δεν κριτικάρω το γεγονός ότι δεν παίζουμε, αλλά το ότι η διαδικασία έγινε βιαστικά, χωρίς να δουλέψουμε πάνω σε ένα πλάνο».

Παράλληλα, ο Αταμάν σημείωσε: «Θα μπορούσαμε να πράξουμε όπως κάποιες άλλες χώρες της Ευρώπης και να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν είναι καλό για το μπάσκετ της χώρας ότι οι ομάδες σταμάτησαν την επένδυσή τους έτσι απότομα, χωρίς κάποιο πλάνο».

Κλείνοντας, ο τεχνικός της Εφές ανέφερε: «Θέλω να τονίσω ξανά ότι η υγεία είναι πιο σημαντική από τα αθλήματα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με προσοχή και αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε την πανδημία».