Το γνωρίζαμε πως το ποδόσφαιρο δεν θα ήταν το ίδιο με την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα. Τίποτα δεν θα έμοιαζε με το πριν. Οι περισσότερες ομάδες εμφανίστηκαν σκουριασμένες. Αγνώριστες. Τα περισσότερα ματς θύμιζαν καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας, χωρίς πολλές εντάσεις, χωρίς πολλά μαρκαρίσματα.

Οι ομάδες που επέλεξαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας (με εξαίρεση την υπερηχητική Ντόρτμουντ) τα βρήκαν μπαστούνια. Οι αυτοματισμοί ήταν ανύπαρκτοι.

Η Λειψία μπορεί να βρίσκεται στους 8 του Champions League, όμως άφησε ήδη τις τελευταίες ελπίδες τίτλου. Ο Νάγκελσμαν μίλησε για 9 στα 9 ως το τέλος, όμως η Φράιμπουργκ πήρε τον βαθμό (1-1) και θα μπορούσε να κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά.

Η Λειψία που είχε έναν συνεχή ανούσιο μονόλογο βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Πόουλσεν, αλλά λίγο έλειψε να μείνει με τα χέρια εντελώς αδειανά, αφού το γκολ του Κοχ στις καθυστερήσεις για το 1-2 ακυρώθηκε μέσω VAR.

Κερδισμένη της αγωνιστικής η Βόλφσμπουργκ, που με νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του Γκίντσεκ, πέρασε από την έδρα της Άουγκσμπουργκ (1-2) και μπήκε στην πρώτη εξάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ επίδειξη δύναμης έκανε η Χέρτα.

Η ομάδα του Βερολίνου με ένα μαγικό δεύτερο ημίχρονο διέλυσε με 0-3 την Χόφενχαϊμ (μαγικό το τρίτο γκολ του Ματέους Κούνια) και πλέον μπορεί να αισθάνεται πολύ βολικά στην μάχη της παραμονής.