Η ποινή που επιβλήθηκε από τη FIFA στον Άρη, ο οποίος δεν επιτρέπεται να κάνει μεταγραφές για δύο περιόδους, έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην «κίτρινη» ΠΑΕ.

Αυτή τη στιγμή ο Άγγελος Χαριστέας φαίνεται πως τρέχει δύο πλάνα. Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν την επίσημη ενημέρωση της FIFA για τις λεπτομέρειες, ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν στο θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων.

Εντός της εβδομάδας ο Θόδωρος Καρυπίδης θα ενημερώσει άπαντες για τις αποφάσεις του και για το μπάτζετ, ώστε να μπορέσει ο αθλητικός διευθυντής να προχωρήσει το σχετικό πρότζεκτ.

Εκείνο που προκύπτει σε πρώτη φάση είναι πως μεγαλώνει η λίστα με τους υποψήφιους προς παραμονή. Σε πρώτο πλάνο είναι ο Μπρούνο Γκάμα και ο Ματίγια, ενώ θετικό κλίμα υπήρχε και για τους Κουέστα και Κόρχουτ.

Η παρεξήγηση με τον Λάρσον λύθηκε, ενώ θα γίνει μία κουβέντα με τους Ντιγκινί, Τόνσο και Ούγκο Σόουζα για να παραμείνουν με λιγότερα χρήματα στην ομάδα. Ξεχωριστή κατηγορία είναι ο Ιντέγε, καθώς πρέπει να λυθεί το οικονομικό σκέλος της υπόθεσής τους.