Με ψήφους 14-1 η ΟΧΕ αποφάσισε οριστική διακοπή στη Handball Premier και Α1 γυναικών και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κατακτούν τα πρωταθλήματα της περιόδου 2019-20.

Οριστική διακοπή στη Handball Premier και Α1 γυναικών στο χάντμπολ αλλά με απονομή πρωταθλήματος αποφάσισε το ΔΣ της ΟΧΕ το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη (19/5).

Η ομοσπονδία που είχε ζητήσει επίσημα από τον Λευτέρη Αυγενάκη να διεξαχθούν τελικοί σε άνδρες (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και σε γυναίκες (ΠΑΟΚ-Νέα Ιωνία) έκανε στροφή 360 μοιρών και αποφάσισε πως δεν θα συνεχίσει τα πρωταθλήματα.

Έτσι στη Handball Premier πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ και στην Α1 γυναικών ο ΠΑΟΚ.

Οι ψήφοι ήταν 14-1 υπέρ της διακοπής με ανάδειξη πρωταθλητή με τον ΠΑΟΚ να επιμένει σε διακοπή χωρίς πρωταθλητή.

Η ΟΧΕ θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα πρέπει να εξηγεί πως φτάσαμε από τους τελικούς του Ιουνίου στη διακοπή με πρωταθλητή και ενώ υπήρχε περιθώριο για αγώνες έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία αλλά τον είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο στο Ρέντη ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν στο +4 από τη Νέα Ιωνία.

Επίσης για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ κέρδισε 3 φορές (Κύπελλο, πρωτάθλημα) τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν. Βέβαια η ΟΧΕ αποφάσισε κάτι σπάνιο για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Έως σήμερα στα ομαδικά αθλήματα σε περίπτωση ισοβαθμίας, είχε δοθεί πρωτάθλημα μετά από μπαράζ, είχε δοθεί πρωτάθλημα μετά από κανονική περίοδο σε ισοβαθμία αλλά με τις δυο ομάδες που ήταν στην κορυφή να έχουν παίξει δυο αγώνες…