Ο Ματέο Μπερετίνι ξεκαθάρισε ότι δεν θα λάβει μέρος στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των παικτών εκτός του Top 100.

«Νομίζω ότι το τένις θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να βοηθήσει αυτούς τους τενίστες, πρέπει να βρει οικονομικούς πόρους για να λυθούν τα προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και για να είναι βιώσιμο το άθλημα στη συνέχεια», είπε ο 24χρονος Ιταλός, Νο.8 στην παγκόσμια κατάταξη, στο Reuters. «Εγώ δεν θα συνεισφέρω με τα χρήματά μου στο ταμείο, προτιμώ να τα δώσω για άλλους σκοπούς».

Ενημέρωσε, μάλιστα, και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που είναι πρόεδρος του συμβουλίου παικτών της ATP. «Μίλησα με τον Νόβακ και του εξέφρασα τη θέση μου. Του είπα ότι έχω άλλες προτεραιότητες, ότι θέλω να βοηθήσω οικογένειες που έχουν ανάγκη και να αγοράσω ιατρικό υλικό για οργανισμούς, να βοηθήσω πολύ κόσμο. Μου είπε ότι σέβεται την απόφασή μου και να μην ανησυχώ διότι η δωρεά στο ταμείο δεν είναι υποχρεωτική».

Θυμίζουμε ότι με την «εκστρατεία» διαφωνεί και ο Ντόμινικ Τιμ, ενώ αντιρρήσεις έχουν εκφράσει και οι Λέιτον Χιούιτ, Τζον Μίλμαν.