Το πρώην αφεντικό του Σεμπάστιαν Φέτελ και νυν επικεφαλής της AlphaTauri, Φραντς Τοστ, πιστεύει ότι η τέχνη της οδήγησης δεν έχει… ξεχαστεί από τον Γερμανό.

Όσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις σχετικά με το που θα συνεχίσει την καριέρα του, θα βλέπουμε πολλούς να κάνουν τις δικές τους εικασίες. Ο Φραντς Τοστ, έχει υπάρξει το «αφεντικό» του Σεμπάστιαν Φέτελ και σήμερα, έχει τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα της AlphaTauri. Η γνώμη του λοιπόν, είναι πολύ σημαντική και μετά από μερικές ημέρες, αποφάσισε να πει κάποια πράγματα για τον Φέτελ και αυτά που πιστεύει, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις.

«Ο οδηγός που έχει πρωτάθλημα δεν κοιτάζει τα χρήματα»

«Το τέλος ενός πράγματος πάντοτε σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός άλλου. Πραγματικά θα εξαρτηθεί από το μονοθέσιο που θα οδηγήσει. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να παλέψει για παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι στην κλάση οδηγών που μπορεί να το επιτύχει. Χρειάζεται απλώς μια θέση στις πρώτες τρεις ομάδες για να το κάνει. Μετά, θα έχει πραγματική ευκαιρία να κερδίσει αγώνες και ακόμη ένα πρωτάθλημα. Ξέρω τον Σεμπάστιαν πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι αυτός είναι και ο βασικός του στόχος. Είναι μόλις 32 ετών, έχει πάρα πολλές ικανότητες σαν οδηγός και αν πάρει το σωστό πακέτο, δηλαδή αν οδηγεί για τη Ferrari, τη Red Bull ή τη Mercedes, μπορεί ακόμη να κερδίζει αγώνες. Είμαι σίγουρος, ότι μπορεί να κερδίσει και ακόμη ένα πρωτάθλημα. Εξαρτάται από την ομάδα για την οποία θα τρέξει» είπε ο Φραντς Τοστ για τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μετά, μίλησε για τα κίνητρα του Γερμανού. «Από οικονομικής πλευράς, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσει να τρέχει. Αλλά, οι οδηγοί που έχουν κερδίσει πρωταθλήματα, δεν νομίζω ότι σκέφτονται τόσο πολύ τα χρήματα όταν αποφασίζουν. Το δικό τους κίνητρο είναι να κερδίζουν αγώνες, να είναι επιτυχημένοι. Αυτό είναι το κίνητρο, όχι τα χρήματα. Δεν είναι ένας οδηγός που θα ήθελε απλώς να βρίσκεται στο γκριντ εκκίνησης. Αν κάνουμε τώρα έναν αγώνα, θα θέλει να τον κερδίσει. Εξαρτάται από το πόσο θα δέσουν τα υλικά μεταξύ τους για να το επιτύχει».