Το Last Dance έδωσε μια νέα διάσταση στο λεγόμενο Flu Game, καθώς η έντονη αδιαθεσία του στον πέμπτο τελικό με τους Τζαζ το 1997 αποδίδεται όχι σε μια κοινή ίωση, αλλά πιθανώς σε δηλητηρίαση από πίτσα που παρήγγειλε στο ξενοδοχείο της αποστολής των Μπουλς, στην Γιούτα.

Ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στους τελικούς Δύσης του 2002, με μια ανάλογη ασθένεια του Κόμπι Μπράιαντ στον δεύτερο τελικό με τους Κινγκς να αποδίδεται από δημοσιεύματα σε δηλητηρίαση. Κάποια σενάρια ήθελαν μέλη της μαφίας από το Νιού Τζέρσεϊ να έχουν ποντάρει πολλά λεφτά σε ήττα των Λέικερς και να προσπάθησαν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρωτάθλημα από τους Νετς με τον τρόπο αυτόν. Ο αδικοχαμένος θρύλος των Λέικερς είχε παραγγείλει ένα cheeseburger από την υπηρεσία δωματίου και αυτό φέρεται να του έκανε τη ζημιά, αν και ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο.

Πάντως ο Κόμπι κάθε άλλο παρά επηρεάστηκε από τις στομαχικές διαταραχές. Τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους παίζοντας σχεδόν 40 λεπτά, ωστόσο οι Λέικερς είχαν χάσει με 96-90 στο Σακραμέντο και ισοφαρίστηκαν σε 1-1 στη σειρά, που τελικά τους βρήκε νικητές σε επτά ματς.