Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης, μίλησε για τις πολύπλοκες διαδικασίες που υποβάλλει το υπουργείο Αθλητισμού τα ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ ζήτησε πάγια επιχορήγηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το θέμα δεν είναι πότε και αν θα πάρουμε βοήθεια. Πρέπει κάποια στιγμή και τα σωματεία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μπουν σε ένα μητρώο από το υπουργείο. Πολλά σωματεία διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το υπουργείο δεν τα ξεχώρισε και να έρθουν τα υπόλοιπα να κάνουν την αθλητική αναγνώριση.

Όσον αφορά την επιχορήγηση, εγώ την ξεχωρίζω από ένα επίδομα. Αυτό που προσπαθεί να δώσει το υπουργείο είναι ένα επίδομα. Εμείς δεν ζητάμε αυτό αλλά μια ετήσια πάγια επιχορήγηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ένα μικρό πόσο προς έναν παράγοντα κάθε ομάδας για μπορεί να βοηθηθεί στο ξεκίνημα της περιόδου ώστε να συντηρεί τον σύλλογό του. Για παράδειγμα, 500 ευρώ μια φορά τον χρόνο να δώσεις σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο, θα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένο. Απλά να είναι μόνιμο. Να μπορέσουν οι άνθρωποι να προσφέρουν ακόμα πιο εύκολα. Να μπουν και νέα παιδιά στο παραγοντικό κομμάτι για να ζήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Δε ζητάμε περίεργα ποσά. Με αυτά καλύπτονται τα πάγια έξοδα ενός σωματείου. Ζητάνε 250 χαρτιά για ένα σωματείο από τη στιγμή που υπάρχουν οι ενώσεις και μπορούν να το πιστοποιήσουν. Για να πάρεις όλα αυτά τα χαρτιά έχει κόστος. Όπως είπα στην επιστολή μου έχουμε μπερδέψει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η πρακτική της ελεύθερης αγοράς και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Πηγή: Αθλητικό Metropolis 95,5 fm