ΣφαιρόπουλοςΟ Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε σε διαδικτυακό σεμινάριο της Ένωσης Προπονητών της Τουρκίας, με τον Έλληνα κόουτς να αναλύει το θέμα “Fastbreak & Transition”.

Ο Σφαιρόπουλος, μέσω ειδικών “εργαλείων” στον υπολογιστή, “ζωγράφιζε” πάνω στο βίντεο το οποίο παρακολουθούσαν οι προπονητές, προχωρώντας έτσι σε μια εξειδικευμένη ανάλυση του θέματός του.

Την σεζόν 2019-20, μέχρι την διακοπή της διοργάνωσης λόγω του κορωνοϊού, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κατείχε μία από τις πρώτες θέσεις στον αιφνιδιασμό και στο γρήγορο παιχνίδι (early game), κάτι που αποτέλεσε αφορμή προκειμένου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο webinar της Τουρκίας να μεταδώσει τις γνώσεις του σε ό,τι αφορά την καλύτερη δυνατή εκτέλεση καταστάσεων που διαμορφώνονται μέσα από το γρήγορο τέμπο παιχνιδιού που μπορεί να επιβάλλει μια ομάδα.

Ο ίδιος ανέλυσε διεξοδικά το κομμάτι του αιφνιδιασμού, δηλαδή το “άνοιγμα”, την “ανάπτυξη” και το “τελείωμα” του, τον πρωτεύοντα και τον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό και τις επιλογές στο transition παιχνίδι με προβολή διαφανειών και προβολή βίντεο, μέσω ειδικού προγράμματος σχεδίασης και ανάλυσης στην οθόνη.

Να σημειωθεί ότι για την όλη παρουσίαση του θέματος που ανέλυσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, υπήρχαν άκρως εγκωμιαστικά σχόλια στην Τουρκία για τον Έλληνα προπονητή.