Η Μπάγερν Μονάχου συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν την καράντινα. Ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 5-2, αν και χρειάστηκε να αγχωθεί καθώς το 3-0 έγινε 3-2.

Ακόμα μία καταιγιστική εμφάνιση από τους Βαυαρούς, οι οποίοι δεν έχουν ανάγκη τους φιλάθλους τους για να αποδείξουν ότι κυριαρχούν εντός συνόρων και πάνε με διαφορά 4 βαθμών στο κρίσιμο ντέρμπι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν απολαυστική. Κυριαρχική. Ολοκληρωτική. Από το πρώτο λεπτό έκλεισε τους αντιπάλους στο πρώτο μισό, το σφυροκόπημα ήταν ασταμάτητο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να περάσουν το κέντρο.

Η βολίδα του Λεβαντόφσκι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τραπ (12’), δύο λεπτά αργότερα ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Παβάρ από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως η απόλυτη κυριαρχία μετουσιώθηκε σε γκολ με όμορφο βολέ του Γκορέτσκα (17’, 1-0) που ήρθε σαν τρέιλερ σε σέντρα του Μίλερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και βρήκαν δεύτερο γκολ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον δημιουργό να χρίζεται σκόρερ και τον Τόμας Μίλερ με διπλή προσπάθεια να κάνει το 2-0 (41’).

Η Φρανκφούρτη έμοιαζε σαν χαμένη στο γήπεδο και άντεξε μόλις 45 δευτερόλεπτα δίχως να δεχθεί γκολ στην επανάληψη, με τον Λεβαντόφσκι με καρφωτή κεφαλιά να κάνει το 3-0, με το 41ο του γκολ στην σεζόν.

Εκεί που όλα έδειχναν έναν υγιεινό περίπατο, ο Μάρτιν Χιντερέγκερ έδειξε την αχίλλειο πτέρνα των Βαυαρών. Τα στημένα και το παιχνίδι ψηλά. Με δύο γκολ σε ένα τρίλεπτο (52’ – 55’) ο Αυστριακός αμυντικός έκανε μόνος του το 3-2, φτάνοντας τα 8 τέρματα στην φετινή Bundesliga.

Κάπου εκεί όμως, η ομάδα του Χάνζι Φλικ θύμωσε και πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι. Από μία τρελή κούρσα του Αλφόνσο Ντέιβις και μοιραίο λάθος του Φερνάντες, ο Καναδός μπακ – εξτρέμ πλάσαρε όμορφα για το 4-2 (61’), ενώ ο επίλογος γράφτηκε από το… χατ-τρικ του Χιντερέγκερ.

Ο Αυστριακός μπέρδεψε τα μπούτια του μετά από το κακό πλασέ του Γκνάμπρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 5-2 στο πιο χορταστικό ματς της Bundesliga μετά την επανέναρξη.