Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σπάει και φέτος τα κοντέρ στο σκοράρισμα με την Μπάγερν Μονάχου. Ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος έπιασε τον Τσίρο Ιμόμπιλε στην κορυφή της κούρσας για το «Χρυσό Παπούτσι», μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, όταν αποφάσισε να αλλάξει εντελώς την διατροφή του.

Ο αμυντικός της ΣΠΑΛ, Τιάγκο Τσιόνεκ, συμπαίκτης του Λέβα στην Εθνική Πολωνίας, αποκάλυψε στο «ESPN» ότι ο στράικερ των Βαυαρών του είπε πως «το σημείο αναφοράς στην καριέρα του, ήταν όταν άλλαξε εντελώς την διατροφή του, με αποτέλεσμα να φτάσει στην κορυφή με τον σύλλογο του και την εθνική ομάδα».

Τι έκανε, λοιπόν, ο Λεβαντόφσκι; Αφέθηκε στα χέρια της συζύγου του Άννα, πρωταθλήτρια στο καράτε, αλλά και διάσημη διατροφολόγος στην Πολωνία, η οποία φρόντισε να αλλάξει τελείως τις διατροφικές του συνήθειες.

«Την ημέρα του αγώνα, τρώει πολλή πρωτεΐνη. Υπάρχει πάντα τόνος στο πρωινό και άλλα… τρελά και πολύ συγκεκριμένα πράγματα, ενώ αποφεύγει οτιδήποτε περιέχει γλουτένη και λακτόζη» εξηγεί ο Τσιόνεκ, ο οποίος επισημαίνει μάλιστα ότι ο Λεβαντόφσκι δεν κρύβει την διατροφή του και, μάλιστα, προσπαθεί να μοιράζεται την γνώση του για την διατροφή με τους συμπαίκτες του, δίνοντας τους συμβουλές.

«Την ημέρα πριν από τον αγώνα, για βραδινό, τρώει ένα πιάτο ρύζι για να προσθέσει υδατάνθρακες και γλυκόζη για την επόμενη ημέρα. Μετά τον αγώνα, τρώει λαχανικά και αβοκάντο» συμπληρώνει ο Τσιόνεκ για τον… σούπερ συμπαίκτη του.