Τα μαζεμένα ματς χωρίς επαρκείς μέρες ξεκούρασης και η ανισότητα ανάμεσα σε ομάδες έχουν εξοργίσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος χαρακτήρισε «σκ@@ά» το πρόγραμμα του restart μετά την ισοπαλία με τη Χέρτα.

Η αρνητική πορεία της Λειψίας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της επανέναρξης έχει φέρει στην επιφάνεια τα παράπονα για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος ξέσπασε για το πρόγραμμα της Bundesliga. Το ματς κόντρα στη Χέρτα, που έληξε ισόπαλο και την υποχρέωσε στη δεύτερη της απώλεια βαθμών, αφήνοντας την ουσιαστικά εκτός τίτλου, αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κι αυτό γιατί οι Ταύροι είχαν μόλις δύο μέρες προετοιμασίας, την ίδια ώρα που οι πρωτεουσιάνοι ξεκουράστηκαν το διπλάσιο διάστημα.

Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Γερμανός coach της RB δεν μάσησε τα λόγια του και εξέφρασε τον εκνευρισμό που νιώθουν άπαντες στις τάξεις της Λειψίας, με βασική του ένσταση το «σκ@@ά πρόγραμμα».

«Στην αρχή του αγώνα, αμυνθήκαμε σαν μαθητική ομάδα. Ο εκνευρισμός είναι μεγάλος. Ήταν δύσκολο να μπούμε στο ματς, κάτι που είναι φυσιολογικό. Για μας, ήταν η πρώτη ”αγγλική εβδομάδα” μετά από μήνες. Δεν ήταν, όμως, ” αγγλική εβδομάδα” για την Χέρτα. Είχαν διάλειμμα τεσσάρων ημερών. Δεν καταλαβαίνω πως προγραμματίζουν τα παιχνίδια. Η Χέρτα παίζει την Παρασκευή, εμείς την Κυριακή και έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη. Είναι και πάλι αυτή η περίπτωση, που παίρνουμε ένα σκ@@ά πρόγραμμα. Το είχαμε θέσει και στο συμβούλιο της DFL, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται», ανέφερε στο ξέσπασμα του ο Νάγκελσμαν.