Ο Ετόρε Μεσίνα ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί απόλυτα με την απόφαση της Ευρωλίγκα και του Ζόρντι Μπερτομέου για την οριστική αναβολή της φετινής σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα ο τεχνικός των Ιταλών θεώρησε ότι για την υγεία όλων και για να μην υπάρξουν νέες συνέπειες η διακοπή της διοργάνωσης αποτελούσε μονόδρομο.

Αναλυτικά:

«Νομίζω ότι ήταν η πιο σωστή απόφαση, επειδή δεν υπήρχαν οι κατάλληλες οργανωτικές συνθήκες. Διάφορες χώρες βρίσκονταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ιού, τον οποίο αντιμετωπίζουν με διαφορετικούς τρόπους. Παρότι η Ευρωλίγκα έκανε τα πάντα για να υπάρξει επανεκκίνηση, συνειδητοποίησαν άπαντες ότι η προστασία των παικτών ήταν κάτι το θεμελιώδες. Οι ομάδες συμφώνησαν αμέσως, αλλά και η θέση της Ένωσης Παικτών έχει τη σημασία της».

Για την επόμενη σεζόν: «Αυτήν τη στιγμή ξέρουμε πότε θα αρχίσουν οι αγώνες και ως εκ τούτου έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να περιμένουμε με λιγότερο άγχος τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη διοργάνωση. Το γεγονός πως τη νέα σεζόν θα έχουμε τις ίδιες ομάδες είναι η σοφότερη λύση».