Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στην Άρσεναλ οδήγησαν σε κύμα περικοπών που δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση των Κανονιέρηδων ανακοίνωσε σε 10 σκάουτερ ότι τα συμβόλαιά τους θα λήξουν αυτόματα στις 30 Ιουνίου, τερματίζοντας έτσι πρόωρα και αιφνίδια τη συνεργασία τους. Μιλάμε για σκάουτερ που βοήθησαν στην ανάδειξη ταλέντων όπως ο Μπουκάγιο Σακά, ο Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς, ο Ράις Νέλσον κι ο Τζο Γουίλοκ, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούνται τακτικά από τον Μίκελ Αρτέτα στα παιχνίδια της Άρσεναλ και αναλόγως την εξέλιξή τους προορίζονται να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της στο μέλλον.

Το κασέ των 10 σκάουτερ ίσα που άγγιζε τα 1000 ευρώ καθώς ήταν μερικής απασχόλησης, σε μια ακόμη πτυχή της υπόθεσης που προκαλεί έκπληξη για την κίνηση της ομάδας, αφού η Άρσεναλ είναι η κατεξοχήν ομάδα της Premier League που δίνει βάση στην Ακαδημία της και το δίκτυο σκάουτινγκ.

Πάντως, από τα όσα ανέφερε ο σύλλογος στο mail προς τους 10 εργαζόμενους, δόθηκε ελπίδα ότι θα επαναπροσληφθούν από την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά θα πρέπει να αιτηθούν ξανά για την ίδια θέση και με δεδομένη την πολιτική που δείχνει να ακολουθεί το κλαμπ, όπως θα μείνουν στον αέρα και θα ψάξουν για νέα ομάδα.