Ο Μάτζικ Τζόνσον δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και μέσα από το ξέσπασμα του μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι περισσότεροι αθλητές του ΝΒΑ, ενεργοί και πρώην πήραν θέση μέσω twitter για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός πολίτη από αστυνομικό. Το ίδιο έκανε και ο θρύλος των Λέικερς, που τόνισε ότι θα πρέπει να σεβόμαστε το ίδιο τους ανθρώπους ανεξάρτητα το χρώμα στο δέρμα του.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε ξεκάθαρα από έναν αστυνομικό της Μινεάπολις. Πόσες φορές πρέπει να δούμε να δολοφονούν μαύρους στην εθνική τηλεόραση; Αυτό συμβαίνει για πάρα πολύ καιρό. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τους μαύρους ως ανθρώπους και όχι ως ζώα στο δρόμο.

Αυτοί οι άντρες είναι οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, τα αδέρφια μας, οι θείοι μας, άνθρωποι που τους χειρίζονται απάνθρωπα αυτοί που υποτίθεται ότι έπρεπε να τους προστατεύουν και να τους υπηρετούν. Πού υποτίθεται ότι πρέπει να βάλουμε τα συναισθήματά που βιώνουμε, όταν βλέπουμε μαύρους άνδρες να δολοφονούνται σε βίντεο;».