O Χαβιέρ Τεμπάς επιβεβαίωσε την ημερομηνία για την επιστροφή στην δράση της La Liga, ενώ μίλησε και για την επόμενη σεζόν που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της La Liga μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης όπου μίλησε για την επανεκκίνηση στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, αλλά και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Αναλυτικά:

«Θα ξεκινήσουμε, Θεού θέλοντος, στις 11 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη θα περάσουν στη Φάση 2. Υπάρχουν περισσότεροι από 130 άνθρωποι στη La Liga που εργάζονται, έτσι ώστε όλα να μπορούν να γίνουν με νέο τρόπο. Ταξίδια, οργάνωση, τα πάντα. Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου».

Για τα οικονομικά ζητήματα: «Είναι σημαντικό η πανδημία να μην δημιουργήσει αργότερα οικονομική καταστροφή. Υπάρχει πολλή δημαγωγία: δεν πρόκειται να θυμηθώ όλα όσα έπρεπε να ακούσουμε ότι δεν έχουμε καρδιά και τέτοια πράγματα … Η βιομηχανία είναι πολύ σημαντική, παράγουμε 1,37% του ΑΕΠ, περισσότερες από 185.000 άμεσες θέσεις εργασίας, χιλιάδες ΜΜΕ… Χθες είχαμε μια διαμαρτυρία από φωτογράφους, που ήθελαν να μπουν στα γήπεδα για να εργαστούν. Εργαζόμαστε έτσι ώστε να μπορούν να το κάνουν, αλλά και να τους προστατεύουμε.

Το ότι επιστρέφουμε δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε απώλειες εκατομμυρίων. Οι ομάδες μας θα χάσουν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ και αυτά θα πρέπει να ανακτηθούν».