Η Γαλλία -και όχι μόνο- βουίζει πλέον για το εντονότατο ενδιαφέρον της… νεόπλουτης Νις για τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος σύμφωνα με Γάλλο ρεπόρτερ είναι κοντά στην ομάδα της Νίκαιας αλλά χωρίς ακόμη να υπάρχει οριστική συμφωνία.

H Νις του Βρετανού πολυδισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ είναι η επόμενη γαλλική ομάδα που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τους ανεξάντλητους οικονομικούς πόρους της για να πρωταγωνιστήσει στο εγχώριο αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος της Νίκαιας με προπονητή τον Πατρίκ Βιεϊρά, μέχρι τη διακοπή λόγω της πανδημίας βρισκόταν στην 5η θέση της βαθμολογίας και τη νέα χρονιά θα προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω, ξοδεύοντας παράλληλα και αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ορισμένα μάλιστα από αυτά αναμένεται να… έρθουν προς Ελλάδα, αφού ο Κώστας Τσιμίκας είναι ο Νο1 στόχος της για τη θέση του αριστερού μπακ!

Την Παρασκευή ο έγκυρος Ιταλός ρεπόρτερ, Τζιανλούκα Ντι Μάρτζιο, έγραψε ότι ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού κλείνει στη Νις έναντι 8 εκατ. ευρώ, με την πλευρά του Ολυμπιακού να διαψεύδει εμμέσως το ποσό των 8 εκατ. ευρώ που φέρεται να πρόσφερε, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Ιταλό, αλλά όχι και την… πηγή του ενδιαφέροντος. Αυτή φαίνεται πως έχει πολύ στέρεες βάσεις και όλες οι τελευταίες αναφορές στα γαλλικά media κάνουν λόγο για πολύ προχωρημένη υπόθεση έναντι ενός ποσού αρκετά μεγαλύτερου από τα 8 εκατ. φυσικά. Ο Ολυμπιακός υπενθυμίζεται ότι αξιώνει περί τα 25 εκατ. ευρώ και η μεταγραφική λογική σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα υποδεικνύει πως οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ των δύο συλλόγων, δύσκολα θα αφορά ένα ποσό που θα πέφτει αρκετά κάτω από αυτά που αξιώνει η ομάδα που πουλάει.

Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο χρονικά ρεπορτάζ από Γαλλία μεριά, ανήκει στον αρχισυντάκτη του RMC Sport, Μοχάμεντ Μπουχαφσί, ο οποίος με ένα τιτίβισμά του έδωσε την τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, κάνοντας αναφορά για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται σε καλό δρόμο μεν, αλλά χωρίς ακόμη να υπάρχει οριστική συμφωνία.

«Η Νις και ο Ολυμπιακός διαπραγματεύονται την άφιξη του Τσιμίκα στη Γαλλία αλλά ακόμη δεν έχουν συμφωνήσει. Σύμφωνα με στενό φίλο του ποδοσφαιριστή, η Νις έχει προσπεράσει τη Νάπολι και τις υπόλοιπες ιταλικές ομάδες», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ρεπόρτερ.