Η ανακοίνωση της Williams αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της αγωνιστικής ομάδας, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στον κόσμο της Formula 1.

Τα οικονομικά προβλήματα που απασχολούν την ιστορική βρετανική ομάδα εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία είναι γνωστά, όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει πως οι εξελίξεις θα ήταν τόσο άμεσες.

Το «διαζύγιο» με τον βασικό χορηγό της ομάδας, την ROKiT οδηγεί σε αναπροσαρμογή των πλάνων, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης όχι μόνο νέου σπόνσορα, αλλά συνολικά επενδυτή.

Η Claire Williams δήλωσε ότι στόχος της είναι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα έχει βρεθεί ο νέος αγοραστής, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών.

Παράλληλα η βρετανική ομάδα προχωρά και σε αναμόρφωση του μονοθεσίου της, καθώς θα πρέπει να δημιουργηθεί νέο livery έπειτα από τη λήξη της συνεργασίας με τη ROKiT, με την οποία υπήρχε συμβόλαιο μέχρι το 2023!

Δεν θα μας προξενούσε εντύπωση, πάντως, εάν η «λύση» βρεθεί εκ των έσω. Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του Nicholas Latifi, Michael, πρόσφατα «εξυπηρέτησε» την Williams δανείζοντας ένα ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Εφόσον η Williams δεν μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το δάνειο, ο Latifi θα γίνει κάτοχος τόσο των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και μέρους της συλλογής ιστορικών μονοθεσίων της Williams.

Η λογική λέει, λοιπόν, πως ο Michael Latifi θα κάνει την κίνησή του ώστε να αποκτήσει την ιστορική βρετανική ομάδα, μολονότι εδώ και δύο χρόνια είναι μέτοχος και στη McLaren.

Πηγή: Caranddriver.gr